Frontend web development

In dit programma leer je websites ontwikkelen volgens de laatste standaarden en trends op het gebied van web development.

Een frontend ontwikkelaar vormt de verbinding tussen de grafisch ontwerper, die het ontwerp voor de website maakt, en de backend ontwikkelaar, die de logica inbouwt om de acties van gebruikers op je website af te handelen. Vandaag de dag is de rol van een frontend ontwikkelaar veelzijdig en creatief door alle verschillende apparaten waarmee gebruikers je applicatie bezoeken, zoals smartphones, tablets en ‘gewone’ browsers.

In dit programma leer je HTML, CSS en Javascript. HTML bevat de basis bouwstenen voor een website, met CSS kun je HTML meer opmaak geven en JavaScript dient voor het interactief maken van je pagina, dynamisch inladen van nieuwe informatie en snel visuele feedback kunnen geven aan je gebruikers.

Intro

In dit programma leer je om websites te bouwen met HTML, CSS en JavaScript. Van ieder onderdeel zul je eerst een introductie krijgen daarna heb je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in de verschillende onderdelen.

Enter the wonderful world of programming

Voorbereiding

Voor dit programma heb je een tekstverwerker nodig. Microsoft Word is niet erg geschikt voor dit soort doeleinden en er bestaan tekstverwerkers die juist visuele ondersteuning geven bij het programmeren. Wij raden aan om Sublime Text te gebruiken; deze tekstverwerker is gratis en geeft je wat extra hulp bij het maken van HTML, CSS en JavaScript zowel visueel als bij het schrijven zelf. Sublime kun je hier downloaden.

Beginnen

Het programma bestaat uit drie verschillende onderdelen:

  • HTML
  • CSS
  • JavaScript

Alle onderdelen hebben drie verschillende moeilijkheidsniveaus, beginner, gemiddeld en gevorderd. Begin bij het ‘beginner’-niveau. Het programma is hier te vinden:

Het programma legt stap voor stap uit wat er moet gebeuren.

Vervolg

Na het afronden van het beginner-programma kan verder worden gegaan met de andere niveau’s. Meer informatie en extra oefeningen zijn te vinden via de onderstaande links:

Connect


Stel vragen aan mede-deelnemers en de TechTeachers!

Soms is niet alles direct duidelijk of zul je vast komen te zitten bij een opdracht. We've all been there! Leren programmeren is niet triviaal en gaat met vallen en opstaan. Een programmeer probleem bespreken met een ander kan je nieuwe inzichten geven over een mogelijke oplossing. Bij TechTeach willen we een open sfeer creeëren waar vragen en elkaar helpen aangemoedigd wordt. Dus wees niet bang iets te vragen en draag je steentje bij door anderen te helpen :)